Over ons

Upside-Down Town

 

Eind 2017 stuurde Mario een whatsapp bericht aan Rob met de vraag: "zouden we niet samen iets kunnen gaan doen rond de legacy van Greg Trooper?" In dat idee vonden ze elkaar snel en ondanks drukke agenda's zowel in werk als privé,  ontstond het idee een tribute voortstelling te maken. In de loop van 2018 werd een en ander concreet: Rienk, en Dimitri werden gevonden: Upside-Down Town zag het leven. Nu niet als album van Greg Trooper, maar als naam voor de mans band die hem met een tribute willen eren. Bij de start sloot aanvankelijk ook Harry Kaal aan, maar dat bleek voor tijdelijk gezien zijn reislust.
Daarmee bestaat UDT uit vier muzikanten met ruime ervaring en een gemeenschappelijke passie voor americana muziek. Graag stellen ze zich aan je voor..

Rob Steneker

(vocals / gitaar)

 

Naast Greg Trooper haalt Rob zijn inspiratie uit muziek van bv.  Johny Cash, John Hiatt, the Jayhawks en Jimmy Lafave. Ook artiesten als Steve Earle, Slaid Cleeves en American Aquarium hebben zijn bijzondere belangstelling. Sinds een aantal jaar maakt hij deel uit van de formatie Americana Unlimited.

"Ik wil via muziek graag gevoel over brengen, iets met 'three cords and the truth'..  Greg deed dat als geen ander.. Het zou mooi zijn als we ons publiek kunnen bereiken met en via zijn muziek, en hem daardoor kunnen 'vieren' ! "

Mario Kieft

(leadgitaar / slide / ukelele / vocals)

 

The Boss, ofwel Bruce Springsteen is dé grote inspirator voor Mario. Daarnaast houdt hij van artiesten als Ian Hunter, John Mellencamp en REO Speedwagon.

Zijn muzieksmaak en -ervaring is breed. Dat blijkt wel uit het repertoire van de band Steady as she Goes, waar Mario al jaren deel van uitmaakt. 

"Ik heb Greg een aantal malen mogen zien optreden en was erg onder de indruk van zijn stemgeluid en zijn prachtige teksten. Mooi dat we met een stelletje mannen zijn muzikale erfenis mogen vertolken."

Rienk van Marle

(bas/ ukelele bas / backing vocals)

 

Met strakke hand en scherp gehoor vormt Rienk de stabiele basis voor de band. Zijn muzieksmaak is nogal breed, van bombastisch tot breekbaar en van stokoud tot modern, met daarbij een voorkeur voor eenvoud en herkenbaarheid. Een van zijn grote helden is Johnny Cash, die in zijn laatste levensjaren vooral werk van anderen coverde. Rienk had graag gehoord hoe Cash invulling had gegeven aan de composities van Greg. En dan vooral "Might be a train". 

Rienk speelt verder in de pop-rockband Steady as she Goes en in de gospelband Living Letter.

 

Dimitri Muskens

(drums / percussie / backing vocals)

 

Op 14-jarige leeftijd begon Dimitri met trommelen bij een orkest in het oosten van het land. Toen hieruit een bigband werd gevormd deed Dimitri zijn eerste ervaring op met een drumstel. Al snel volgde de interesse om ook popmuziek te gaan spelen. Dit was de basis voor zijn vele bijdragen aan meerdere (cover-) bandjes en omzwervingen door diverse stijlen van muziek. In de loop van de tijd kwam daar theatertechniek bij, een combinatie die zorgde voor mooie ervaringen tijdens internationale tours. Dimitri maakt deel uit van meerdere bands en projecten, waaronder de band BruusQ. Binnen Upside- Down Town draagt hij niet alleen bij op drums maar ook op kleine percussie. Daarnaast neemt hij afwisselend tweede en derde stemmen voor zijn rekening.Contact-informatieVul bij voorkeur het berichtenformulier
op de home page in.
Ook kun je rechtstreeks mailen naar:


info@upside-down-town.com

Nieuws

 

Vrijdag 27 september 2019

Op vrijdag 27 sept. spelen Mario en Rob in akoestische setting in Salon 1813, Deventerstraat 13, Apeldoorn (van 18.30 - ca 21 uur).

 

Facebook

Wij hebben ook een facebook-pagina, waarop we je graag op de hoogte houden ! 

Noot

 

Deze site is met de groots mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Hierbij is uitsluitend gebruik gemaakt van materiaal dat openbaar verkregen is. Makers aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden.