Over ons

Upside-Down Town

 

Eind 2017 stuurde Mario een whatsapp bericht aan Rob met de vraag: "zouden we niet samen iets kunnen gaan doen rond de legacy van Greg Trooper?" In dat idee vonden ze elkaar snel en ondanks drukke agenda's zowel in werk als privé,  ontstond het idee een tribute voortstelling te maken. In de loop van 2018 werd een en ander concreet: Rienk, en Dimitri werden gevonden: Upside-Down Town zag het leven. Nu niet als album van Greg Trooper, maar als naam voor de mans band die hem met een tribute willen eren. Bij de start sloot aanvankelijk ook Harry aan, maar dat bleek voor tijdelijk gezien zijn reislust.
Eind 2020 besloot Dimitri zich terug te trekken, maar begin 2021 vonden we in Paul een waardig opvolger. Daarmee bestaat UDT uit vier muzikanten met ruime ervaring en een gemeenschappelijke passie voor americana muziek. Graag stellen ze zich aan je voor..

Rob Steneker

(vocals / gitaar)

 

Naast Greg Trooper haalt Rob zijn inspiratie uit muziek van bv.  Johny Cash, John Hiatt, the Jayhawks en Jimmy Lafave. Ook artiesten als Steve Earle, Slaid Cleeves en American Aquarium hebben zijn bijzondere belangstelling. Sinds een aantal jaar maakt hij deel uit van de formatie Americana Unlimited.

"Ik wil via muziek graag gevoel over brengen, iets met 'three cords and the truth'..  Greg deed dat als geen ander.. Het zou mooi zijn als we ons publiek kunnen bereiken met en via zijn muziek, en hem daardoor kunnen 'vieren' ! "

Mario Kieft

(leadgitaar / slide / ukelele / vocals)

 

The Boss, ofwel Bruce Springsteen is dé grote inspirator voor Mario. Daarnaast houdt hij van artiesten als Ian Hunter, John Mellencamp en REO Speedwagon.

Zijn muzieksmaak en -ervaring is breed. Dat blijkt wel uit het repertoire van de band Steady as she Goes, waar Mario al jaren deel van uitmaakt. 

"Ik heb Greg een aantal malen mogen zien optreden en was erg onder de indruk van zijn stemgeluid en zijn prachtige teksten. Mooi dat we met een stelletje mannen zijn muzikale erfenis mogen vertolken."

Rienk van Marle

(bas/ ukelele bas / backing vocals)

 

Met strakke hand en scherp gehoor vormt Rienk de stabiele basis voor de band. Zijn muzieksmaak is nogal breed, van bombastisch tot breekbaar en van stokoud tot modern, met daarbij een voorkeur voor eenvoud en herkenbaarheid. Een van zijn grote helden is Johnny Cash, die in zijn laatste levensjaren vooral werk van anderen coverde. Rienk had graag gehoord hoe Cash invulling had gegeven aan de composities van Greg. En dan vooral "Might be a train". 

Rienk speelt verder in de pop-rockband Steady as she Goes en in de gospelband Living Letter.

 

Paul Kippersluis

(drums / percussie / divers & vocals)

 

Een energieke drummer en muzikant die zijn inspiratie haalt uit een breed scala aan muziekstijlen en artiesten. Om er een paar te noemen: Paul Simon, Steve Gadd en Van Morrison. Paul heeft een brede interesse in diverse muziekstijlen variërend van (folk) rock tot singer songwriter en van soul tot Celtic music. Dit vertaalt zich ook in zijn liefde voor diverse instrumenten die hij bespeelt waaronder naast drums ook accordeon, tin wistle, gitaar en zang. Paul komt het best tot zijn recht op het podium voor publiek. Hij speelt ook nog in LondonHaze en Northern lights.