Over ons

Upside-Down Town

 

Eind 2017 stuurde Mario een whatsapp bericht aan Rob met de vraag: "zouden we niet samen iets kunnen gaan doen rond de legacy van Greg Trooper?" In dat idee vonden ze elkaar snel en ondanks drukke agenda's zowel in werk als privé,  ontstond het idee een tribute voortstelling te maken. In de loop van 2018 werd een en ander concreet: Rienk, en Dimitri werden gevonden: Upside-Down Town zag het leven. Nu niet als album van Greg Trooper, maar als naam voor de mans band die hem met een tribute willen eren. Bij de start sloot aanvankelijk ook Harry aan, maar dat bleek voor tijdelijk gezien zijn reislust.
Eind 2020 besloot Dimitri zich terug te trekken, maar tijdens de Corona periode sloot Aad van Stijn zich bij ons aan.
Graag stellen we ons hierbij aan je voor..

Rob Steneker

(vocals / gitaar)

 

Naast Greg Trooper haalt Rob zijn inspiratie uit muziek van bv.  Johny Cash, John Hiatt, the Jayhawks en Jimmy Lafave. Ook artiesten als Steve Earle, Slaid Cleeves en American Aquarium hebben zijn bijzondere belangstelling. Hij heeft jarenlang deel uitgemaakt van de  formatie Americana Unlimited.

"Ik wil via onze muziek graag echt iets over brengen, iets met 'three cords and the truth'..  Greg deed dat als geen ander.. Het zou mooi zijn als we ons publiek kunnen bereiken met en via zijn muziek, en hem daardoor kunnen 'vieren' ! "

Mario Kieft

(leadgitaar / slide / ukelele / vocals)

 

The Boss, ofwel Bruce Springsteen is dé grote inspirator voor Mario. Daarnaast houdt hij van artiesten als Ian Hunter, John Mellencamp en REO Speedwagon.

Zijn muzieksmaak en -ervaring is breed. Dat blijkt wel uit het repertoire van de band Steady as she Goes, waar Mario al jaren deel van uitmaakt. 

"Ik heb Greg een aantal malen mogen zien optreden en was erg onder de indruk van zijn stemgeluid en zijn prachtige teksten. Mooi dat we met een stelletje mannen zijn muzikale erfenis mogen vertolken."

Rienk van Marle

(bas/ ukelele bas / backing vocals)

 

Met strakke hand en scherp gehoor vormt Rienk de stabiele basis voor de band. Zijn muzieksmaak is nogal breed, van bombastisch tot breekbaar en van stokoud tot modern, met daarbij een voorkeur voor eenvoud en herkenbaarheid. Een van zijn grote helden is Johnny Cash, die in zijn laatste levensjaren vooral werk van anderen coverde. Rienk had graag gehoord hoe Cash invulling had gegeven aan de composities van Greg. En dan vooral "Might be a train". 

Rienk speelt verder in de pop-rockband Steady as she Goes en in de gospelband Living Letter.

 

Aad van Stijn

(drums / percussie / backing vocals)

 

Verreweg de meeste muzikale ervaring wordt ingebracht door Aad. Ruim 40 jaar (!) was hij de vaste drummer van de country formatie Colonel Hammond Four. Voorheen bij Americana Unlimited en nu bij Jasper County blijft hij actief in de wereld waar een ieder hem kent: de country muziek. De verbreding vind hij bij Updside Down Town. En dat hem dat goed af gaat blijkt uit zijn enthousiasme. Zijn aandeel betreft niet alleen strakke drums en percussie; met zijn zangkwaliteiten levert hij een belangrijke bijdrage aan de harmonische meerstem-migheid die we als Upside Down Town willen brengen.